Next Game: Zo 13 10 2024 - 14:00
Saasveldia 1 vs DTC '07 1

geplaatst op: 06-10-2024

Opstelling DTC'07: Tristan Bergman; Daan Groener, Pim Scholte Lubberink, Wout Potijk, Mick Fox (Rik Groeneveld); Mark Hesselink, Lars Arens, Luuk Oortman (Mart Scholte Lubberink); Nick Huusken (Niels Wessels), Sam Tebbe en David Westerhof (Wessel Weusthof)

LATTROP - In competitieronde nummer 3 ontving DTC '07 op Sportpark Lattrop LSV uit Lonneker. Na de eerste twee wedstrijden heeft DTC één punt en dus is een overwinning geen overbodige luxe. Tegenstander LSV verloor als enige ploeg de eerste twee wedstrijden en kan de punten dus eveneens goed gebruiken.

In het begin van de wedstrijd was het LSV dat het meeste balbezit had, maar het eerste doelpunt was voor DTC. Na zes minuten was de eerste kans direct raak. Nick Huusken geloofde in een lange bal naar voren en snelde daarna zijn tegenstander voorbij. Op de achterlijn legde hij de bal terug op Lars Arens en hij schoot binnen, 1-0. Daarna bleef LSV het meeste balbezit hebben, maar tot echte kansen kwam het niet. DTC had zichtbaar moeite en wijzigde het een en ander om meer grip op de wedstrijd te krijgen.

Dat had nog niet direct succes, want de bezoekers kregen een levensgrote kans. Na een gevaarlijke aanval kwam de bal voor de voeten van een aanvaller. Vanaf een meter of acht kon hij vrij inschieten met Tristan Bergman nog in de hoek, maar hij schoot de bal hoog over het vangnet. DTC werd voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties. Een vrije trap van Pim Scholte Lubberink ging eerst gevaarlijk voor het doel langs. Even later legde hij de bal perfect op het hoofd van Sam Tebbe, maar hij kopte vanuit kansrijke positie naast.

Kort voor rust kreeg LSV nog een kans op de gelijkmaker. Wout Potijk werd door een aanvaller uitgekapt, maar Bergman bracht daarna uitstekend redding en had in twee instanties de bal klem. Een vrije trap dichtbij de cornervlag leverde eveneens geen doelpunt op voor de gasten waardoor DTC met een voorsprong de rust in ging.

In de rust bleef Luuk Oortman met een dikke enkel achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Mart Scholte Lubberink. DTC kwam prima uit de kleedkamer en was de bovenliggende partij. Tebbe leverde een knappe kopbal af, maar de keeper van LSV had ook een fraaie redding in huis en tikte de bal over het doel. Vijf minuten later had Tebbe de bal wel in het doel liggen, maar daarvoor mocht hij invaller Wessel Weusthof bedanken. Weusthof kon vanaf de eigen helft richting de keeper lopen en gaf de bal uiteindelijk breed op de meegelopen Tebbe. Die moest zich wel even inspannen, maar kreeg de bal uiteindelijk in het doel, 2-0.

De wedstrijd lag vaak stil doordat de scheidsrechter voor elke overtreding, hoe klein dan ook, floot en een vrije trap gaf. Daar werden de bezoekers dan ook tot twee keer toe gevaarlijk uit. Bij de eerste tikte Bergman de bal zeer fraai uit de bovenhoek. De tweede even later stompte hij hard weg uit de hoek.

Een kwartiertje voor tijd deed LSV wat terug. Een voorzetje in het strafschop werd van dichtbij tegendraads ingekopt en liet Bergman kansloos, 2-1. Een spannende slotfase diende zich aan waarin LSV volle bak op jacht ging naar de gelijkmaker. Na een blinde bal naar voren kreeg een aanvaller van de bezoekers nog een schietkans, maar Bergman bracht redding met zijn voet. Twee minuten voor tijd besliste Tebbe de wedstrijd definitief in het voordeel van DTC. Hij passeerde zijn enige directe tegenstander net over de middenlijn en liep vervolgens naar het doel toe. Hij bleef ijzig koel oog in oog met de keeper en schoof de bal onder de doelman door, 3-1.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en zo kon DTC de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven. Sam Tebbe was met twee doelpunten wederom belangrijk en bovendien maakte hij zijn honderdste (!) doelpunt in het eerste elftal van DTC '07. Een bijzondere mijlpaal die hem ook de titel 'Man of the Match' opleverde. Volgende week speelt DTC een uitwedstrijd tegen Saasveldia. De aftrap op Sportpark de Esch is om 14:00.